MENU

Product Configurator

Foutloos meubels samenstellen in 2D en 3D

WERKT U MET PAPIEREN CATALOGI EN TEKENINGEN?

Dan heeft u waarschijnlijk een tijdrovend verkoopproces met hoge foutkans

Uw meest complexe producten

écht geautomatiseerd

Wilt u eindelijk aan uw klanten laten zien wat u, letterlijk en figuurlijk, in huis heeft? 

Onze meubelconfigurator is dé oplossing om de veelvoud aan keuzes, regels en uitzonderingen van uw complexere producten in strakke banen te leiden. Dit stelt uw verkopers in staat foutloos en eenvoudig orders vast te leggen. 

Sterker nog; onze meubelconfigurator stelt zélfs uw klanten in staat foutloos te configureren en te bestellen, zowel in uw winkels als online. Dat is automatisering met diepgang!

Productconfiguratie ERP software voor de meubelbranche
ZELF BELEVEN?

Eetkamerstoel - Interactieve 3D productconfigurator

Eettafel - interactieve 3D productconfigurator

Modulaire bank - 3D productconfigurator

Wat een product configurator doet,

wanneer gecombineerd met goede productvisualisatie?

+ 0 %
Conversie
- 0 %
Visualisatie kosten
+ 0 %
Klant retentie
< 0 %
Foutbestellingen

Complexiteit

Altijd de juiste informatie

3d product configurator

Dé product configurator voor de woonbranche maakt het u mogelijk om de meest uitgebreide configuraties van uw producten samen te stellen en direct te tonen. Uw verkoopmedewerkers worden stap voor stap door de configuratie geleid, waardoor ze niets meer vergeten mee te nemen in het verkoopproces. Keuzes van voorgaande elementen kunnen in willekeurige volgorde worden aangepast en onmogelijke combinaties worden automatisch uitgesloten van uw selectie. Zo worden foutmarges in uw verkoop- en inkooporders direct drastisch verlaagd.

In combinatie met 3D of 2D visualisatie wordt elke stap in de productsamenstelling begrijpelijk en zien uw klanten vervolgens hoe uw configureerbare meubelen er straks in het echt uit zullen zien. Zij krijgen zo een accuraat en realistisch beeld van uw producten, waardoor ze met vertrouwen en enthousiasme kunnen kopen, wat leidt tot een hogere conversie van maar liefst 33%.

Help uw klant kopen!

DÉ PRODUCT CONFIGURATOR VOOR MEUBELS

Een tool voor elke situatie!

Streep door after-sales kosten

Denk niet alleen aan wat een meubelconfigurator u oplevert, maar denk ook zeker aan wat het bij u wegneemt. Uw klanten begrijpen veel beter wat ze van u kopen en daardoor is de kans op ongewenste verrassingen vele malen kleiner, dus:

Minder retouren

Minder communicatie

Minder ontevreden klanten

Hogere klant-loyaliteit

Stuur uw klant tijdens configuratie

Tijdens het configuratie proces kunnen (prijs)promoties worden getoond en leveringsinformatie zoals voorraadstatus en leveringstermijn. Uw klant kan daardoor een bewuste keuze maken tussen een uitvoering die direct leverbaar is, versus een uitvoering met een langere levertijd. Hiermee stuurt u het proces op subtiele wijze naar het optimale resultaat voor uw klant en uzelf.

Ik neem mijn petje af voor de manier waarop Colijn IT het voor elkaar heeft gekregen om complexe artikelen op een zeer eenvoudige en duidelijke manier te kunnen configureren. Op deze manier zullen vele ondernemers er gebruik van gaan maken en zullen zij inzien dat zij hier enorm veel tijd en geld gaan besparen.

Frans Poorter

Beddenspecialist.nl, Sleeptrade formule

Waarom wachten?

Laten we uw klant helpen kopen!

De kracht van een "unified channel" oplossing

Veelzijdig en integreerbaar

Wij kunnen heel goed samenspelen met anderen en dat ziet u ook terug in onze oplossingen. Zo is onze product configurator niet alleen toe te passen in uw winkels in onze iONE bedrijfssoftware, maar is hij ook te integreren in tal van applicaties en toepassingen, zoals Microsoft Business Central, webshops en AR en VR toepassingen. 

Daarbij kiezen we voor optimale efficiëntie; want in hoeveel toepassingen  we de configurator ook integreren, er blijft altijd sprake van één configuratie engine; één plaats vanwaar al uw productinformatie beheerd en ontsloten wordt. Zo kunt u ook voor uw meest complexe producten moeiteloos kiezen voor een omni-channel aanpak. Uw klant is immers ook niet slechts op één plek aanwezig! 

iONE360 3D productconfigurator voor meubels