Maximaal efficiënte logistiek met nieuwe Warehouse Management app van iONE

Maximaal efficiënte logistiek door nieuwe WMS app van iONE

WMS staat voor Warehouse Management Systeem. Colijn IT heeft ervoor gezorgd dat het WMS via een app te gebruiken is. Wat zijn de voordelen voor u?

De WMS app wordt geïnstalleerd op een mobiel device (bv. een smartphone) met de besturingssystemen van Android, IOS of Windows. Hierdoor zijn dure scanoplossingen niet meer nodig. Via een gekoppelde ringscanner of via de QR scanner (die gebruik maakt van de camera), wordt de app aangestuurd.

WMS app

Sneller picken door de meest ideale route

Met de WMS (Warehouse Management) app van iONE lopen pickers door het magazijn, de app berekent de meest ideale route door het magazijn en de pickers worden op een efficiënte manier door het magazijn geloodst. Pickinglijsten zijn hierdoor overbodig wat betekend dat de printer niet gebruikt hoeft te worden, er na het printen geen papieren meer uitgezocht hoeven te worden, waardoor je veel bespaart op tijd en materiaal.

Vanuit de winkel kunnen afhaalorders direct verzonden worden naar de WMS app van iONE. De afhaalorders komen als hoge prioriteit opdracht naar voren in de WMS app van de picker. Er is direct zichtbaar via welke route gepickt moet worden. Vrije voorraadartikelen worden direct door de picker voorzien van klantsticker + routeinformatie op het moment van picken. Dit gebeurt via een mobiele printer. Hierdoor ontstaat een snelle afhandeling en veel besparing in tijd, maar op lange termijn dus ook in kosten.

Ringscanner

Geen ‘nee-verkopen’ door betere voorraadkwaliteit

Inkomende en uitgaande goederenbewegingen staan in alle gevallen direct geregistreerd, door deze real time registratie neemt de kwaliteit van uw voorraad sterk toe. Dit heeft als grote voordelen dat dit tot minder nee verkopen leidt, en minder pickfouten door de automatisering met de WMS app in iONE.

Door de vermindering van pickfouten hoeft er ook minder gezocht te worden naar beschikbare voorraad, of in het ergste geval, een pickfout die leidt tot het niet kunnen uitleveren van een order. Dit voorkomt u door het werken met barcode scanning. Er wordt direct gecontroleerd op de picker de juiste goederen van de juiste locatie meeneemt.

Altijd accurate voorraad door Real Time inventarisatie

Daarnaast is het zo dat bij offline inventarisatie geen rekening kan worden gehouden met goederen berekening op de dag van de inventarisatie. Hierdoor kunnen toch foutieve tellingen onstaan. Als er gebruik gemaakt wordt van de WMS (Warehouse Management) app van iONE kan het systeem real time bepalen of het getelde aantal gecorrigeerd moet worden omdat zojuist een artikel gepicked is (en er dus niet meer ligt). Ook binnen gemelde goederen worden real time verwerkt waardoor ook bij inventarisatie de actuele waarden vergeleken worden. Het grote voordeel hiervan is dat u op elke gewenste tijd de juiste informatie krijgt door de WMS app in iONE.

wms scanner

Binnenmelden op vrije locatie

In de WMS app van iONE is een nieuwe functionaliteit opgenomen, namelijk opslagmiddelenfunctionaliteit. Hiermee kunnen zelfs locaties gereserveerd worden voor type producten. Want niet alle producten kunnen op elke plaats van het magazijn staan, er zijn soms restricties als het bijvoorbeeld om afmetingen of gewicht van producten gaat. Indien met opslagmiddelen wordt gewerkt, worden de goederen eerst (bijvoorbeeld op een kar) ingeboekt. De magazijn medewerker kan per kar aangeven wat voor type goederen er op de kar staan. Door eventuele restricties komt deze kar automatische niet in aanmerking voor bepaalde locaties. Het systeem berekent vervolgens een optimale eerste vrije locatie in het magazijn.

Door deze functionaliteit liggen uw goederen altijd op de juiste plaats, worden goederen bij binnenmelden gereserveerd voor de eerste vrije locatie, waardoor er altijd een optimale workflow is bij het binnenmelden van uw goederen.

Binnenmelden in combinatie met orderpicken

Het binnenmelden van producten kan ook gecombineerd worden met orderpicken. Als bijvoorbeeld een heftruck heeft binnengemeld op een locatie kan automatische een bericht van orderpicken in de buurt van de binnen gemelde plek gegenereerd worden. Op deze manier wordt voorkomen dat een heftruck ‘leeg’ terugrijdt na binnenmelden. Door de WMS (Warehouse Management) app van iOne zorgt u voor een optimalisatie van uw werkprocessen.

 

De WMS app zal de komende maanden ook nog uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Zoals het 3D Warehouse, hierover later meer.

connected