Je Volledige Financiële Administratie in iONE: Het Nieuwe Werken in Finance

iONE JS financiële administratie

Wat als je werkelijk álle bedrijfsprocessen binnen één enkel systeem kunt afwikkelen?

ERP-pakketten omvatten meestal het overgrote gedeelte van de operationele processen, maar slechts enkele bieden een volledige 360-graden oplossing waarin het complete bedrijfsproces wordt gevat. Laat staan eentje die perfect aansluit op jouw specifieke behoeften als retailer in de woonbranche…Een primeur voor de Woonbranche

Bestaande gebruikers van het iONE ERP-pakket hebben al kunnen profiteren van automatisering en integratie van verschillende processen. Echter, tot voor kort was er één onderdeel dat werd aangekaart als een groot gemis: de financiële administratie, die nog werd beheerd met externe software zoals UniLiving 3 en Exact.

iONE JS biedt daarom een primeur voor de woonbranche. Voor het eerst krijgen retailers in de woonbranche de kans om werkelijk alle bedrijfsprocessen te beheren binnen één gespecialiseerd ERP-systeem. Van inkoop tot aan de resultatenrekening, alles is volledig geïntegreerd. Geen versnippering van data en informatie meer dus, maar alles vanuit één centrale bron.

Dit elimineert op het gebied van boekhouding niet alleen de noodzaak voor het handmatig overzetten van gegevens tussen verschillende systemen, wat een gigantische tijdsbesparing als gevolg heeft, maar zorgt er ook voor dat jouw medewerkers op de financiële administratie altijd werken met actuele, betrouwbare informatie. Het nieuwe werken in Finance

De volledige geïntegreerde financiële administratie betekent een enorme vooruitgang in de manier waarop je kunt werken. Orderbevestigingen, inkoopfacturen en omzet worden direct geboekt op de resultatenrekening, zonder dat hier handmatige handelingen voor nodig zijn.

Dankzij geautomatiseerde workflows wordt ook het debiteurenbeheer vereenvoudigd. Gekoppeld aan het klantaccount en de bijbehorende order, worden debiteuren automatisch gedetecteerd en betalingsherinneringen gegenereerd en verzonden. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat facturen van leveranciers automatisch worden verwerkt. Zelfs bankafschriften worden automatisch ingelezen en verwerkt dankzij de slimme iONE Assistent.

Gebruiksvriendelijkheid is een van de kernaspecten van de financiële module: het pakket moet toegankelijk zijn voor iedereen. Bij de ontwikkeling van het pakket is er nauwe samenwerking geweest met beoogde gebruikers en er zijn diverse boekhoudpakketten onderzocht om ervoor te zorgen dat het systeem intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is. Het resultaat is een platform dat zelfs de meest complexe boekhoudkundige taken vereenvoudigt en boekhouders in staat stelt om efficiënter te werken dan ooit tevoren. 

financiële administratie - software voor de woonbrancheToekomstige mogelijkheden

Boven op de functionaliteit die de financiële administratie module nu te bieden heeft, wordt er achter de schermen al gewerkt aan verdere ontwikkelingen binnen deze module. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om zelf jaarrekeningen uit te draaien, die enkel nog gecontroleerd hoeven te worden door de accountant.

De integratie van de volledige financiële administratie opent ook de deur naar meer strategische adviezen. Door alle data van retailers te combineren, ontstaat er een benchmark waarmee wij ondernemers in de toekomst nog beter strategisch kunnen adviseren. Hoe presteer je ten opzichte van de concurrentie? En waar liggen er nog kansen voor omzetgroei en kostenbesparingen? 
Gebruikerservaring: Ervaren boekhouder aan het woord

"De financiële module van iONE JS voelt als een compleet andere wereld in vergelijking met ons vorige systeem, Uniliving. De werkwijze, vormgeving, het is van deze tijd. Een grote stap vooruit."

Natuurlijk zijn wij zeer enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die iONE JS biedt. Maar wat pas echt overtuigend is, is een gebruikerservaring van iemand uit het werkveld. Een doorgewinterde boekhouder die de dagelijkse werkzaamheden door en door kent en bekend is met diverse financiële pakketten. Alleen dan kun je zeker weten dat de module geslaagd is. Dus dat is precies wat we hebben gedaan.

Sinds korte tijd is deze boekhouder onderdeel van ons team en hij werkt als één van de eersten met de financiële module. Hij benadrukt dat de overgang naar dit platform een aanzienlijke verbetering betekent ten opzichte van Uniliving, het vorige systeem waarin hij heeft gewerkt.  

In vergelijking met Uniliving is de financiële module iONE JS een verademing. Het is als een sprong naar de moderne tijd. Alles, van de werkwijze tot de vormgeving, voelt gewoon als een grote stap vooruit.”

Een van de meest opvallende aspecten van iONE JS is het intuïtieve karakter ervan. “Ik ben zonder enige instructies aan de slag gegaan en kon er direct mee werken,” zegt hij. “Het is logisch ingericht en zeer gebruiksvriendelijk.”

De gebruikersvriendelijkheid heeft niet alleen de overgang versoepeld, maar biedt ook een grote efficiëntieslag, waarvan de voordelen al merkbaar zijn: 

“Het inboeken van facturen is aanzienlijk vereenvoudigd, wat op de lange termijn flinke tijdsbesparingen oplevert,” legt hij uit. “Ook de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen administraties van verschillende B.V. ’s of filialen binnen één account levert veel tijdswinst op.”

De belofte van toekomstige verbeteringen voegt nog meer potentieel toe aan het systeem. “Het debiteurenbeheer wordt verder geautomatiseerd door middel van workflows. Deze stuurt automatisch betalingsherinneringen uit,” voegt hij toe. “Alleen bij uitzonderingen hoeft er nog handmatig gehandeld te worden, de rest gebeurt vanzelf.”

Een van de meest onderscheidende kenmerken van deze module vindt hij de volledige integratie in het ERP-systeem iONE JS. “Alle informatie komt daardoor uit dezelfde bron, wat betekent dat er nooit verschillen kunnen zijn.” legt hij uit. “Van orderadministratie tot financiële administratie, alles verloopt soepel en foutloos omdat gegevens niet langer door externe systemen moeten worden overgezet.”

Als ervaren boekhouder ziet hij duidelijk de voordelen van de financiële module van iONE JS. “De kracht van deze module ligt in zijn eenvoud en geïntegreerde aard.” zegt hij. “En dit is nog maar het begin. De aankomende ontwikkelingen, zoals het moeiteloos genereren van jaarrekeningen, zijn echt veelbelovend.” 

 

Deze enthousiaste feedback benadrukt de voordelen van een volledig geïntegreerd boekhoudpakket. Ondernemingen in de woonbranche en hun boekhouders kunnen zich verheugen op een nieuwe standaard in financiële administratie, gedreven door de kracht van iONE JS. 

Blijf op de hoogte van onze volgende blogs om meer te ontdekken over de mogelijkheden van iONE JS.Stap over op het nieuwe werken

iONE biedt een gefaseerde overgang, waardoor je soepel en zonder problemen kunt beginnen. Je kunt zelfs per proces of afdeling overstappen, waardoor de impact op je organisatie beperkt en beheersbaar blijft. Hierdoor kun je stap voor stap de nieuwe functies van de software verkennen en in je eigen tempo wennen aan al die vrijgekomen tijd die je ineens kunt gaan invullen! 

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw bedrijf en functionele behoeften, bieden we verschillende instapmomenten voor iONE. Vraag dus gerust naar de roadmap om een beter beeld te krijgen van wanneer jouw ideale moment is om over te stappen. 

Wil je meer weten over iONE JS en hoe het nieuwe werken jouw bedrijf kan versterken? Neem dan contact met ons op of laat jouw gegevens achter via onderstaand formulier voor een verkennend gesprek. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en je te helpen bij het realiseren van groei en succes.