iONE JS Verbind Elke Schakel in de Supply Chain

Samen Sterker dankzij coöperatieve software & self-service

iONE JS Verbind Elke Schakel in de Supply Chain

Achter elk meubelstuk schuilt een uitgebreid proces van ontwerp, productie, verkoop en distributie. Een proces dat afhankelijk is van nauwkeurige communicatie en samenwerking tussen verschillende partijen; van fabrikant naar retail, tot aan de woonkamer van de consument. Eén ding is zeker: succesvolle samenwerking in de supply chain is de sleutel tot vooruitgang. Van het produceren van prachtige meubelstukken tot het leveren van sublieme klantenservice, elke schakel speelt een cruciale rol.

 

Stel je voor dat er een manier is om deze samenwerking te versterken, om informatie en inzichten te delen waarbij alle data is gecentraliseerd. Dit is de rol die iONE JS op zich neemt: een ERP-software die de woonbranche verbindt en een nieuwe manier van samenwerking mogelijk maakt.

Verbinden, Integreren en Samenwerken met Real-time Datastromen

In een keten waarin retailers, leveranciers en  klanten nauw verweven zijn en sterk afhankelijk zijn van elkaar, gaat iONE JS verder dan enkel het uitwisselen van informatie. De software biedt een diepgaande integratie en real-time datastromen van externe bronnen. Daarmee bedoelen we dat iONE verder gaat dan het verspreiden van informatie door de keten, maar eerder omgekeerd: we geven de keten toegang tot de bron. Al deze data is gecentraliseerd, waardoor de retailer als het ware als gebruiker opereert in het systeem van zijn leveranciers, en omgekeerd. Uiteraard wordt daarbij zorgvuldig gekeken naar beveiliging en kadering, waardoor dit enkel geldt voor de informatie waarbij dat wenselijk is. De grenzen tussen partijen vervagen en er ontstaat een ware samenwerkingsomgeving.

Vergelijk het met een retailer die met een virtuele zelfscanner door de verschillende magazijnen van haar leveranciers loopt om zelf orders vast te leggen. iONE biedt daardoor meer diepgang en controle dan “oppervlakkige” informatie-uitwisseling, maar een efficiënte coöperatie in de keten. Productinformatie wordt ‘gestreamd’, zodat retailers altijd toegang hebben tot de meest recente informatie zonder zelf extra stappen te hoeven ondernemen.

 

Met iONE JS stream je product informatie en visuele content van alle leveranciersEen Klantgerichte Ervaring, Zowel Thuis als in de Winkel

iONE JS betrekt ook de eindklant in dit verbonden systeem, waardoor deze als een volwaardige gebruiker in iONE navigeert. Uiteraard met gedefinieerde regels, bepaal je zelf waar de klant toegang tot heeft en op welke manier ze hier gebruik van kunnen maken. De autonome software regelt de rest. 

Stel je voor dat een klant een meubelwinkel binnenstapt, op zoek naar een nieuwe bank. In de winkel kan de klant met behulp van de smartphone productinformatie raadplegen, maar ook diverse opties en varianten van meubelstukken verkennen. De gewenste bank kan in 3D en/of augmented reality (AR) worden gevisualiseerd en aangepast aan persoonlijke voorkeuren om vervolgens zelf de bestelling direct te plaatsen én de levering te plannen. Dit hele proces vindt plaats binnen iONE, zonder noodzakelijke tussenkomst van een verkoopmedewerker. Dit niveau van zelfbediening vergroot niet alleen de betrokkenheid van de klant, maar sluit ook aan bij de groeiende wens om de regie over een aankoop in eigen hand te nemen. 

 

iONE JS Verbind Elke Schakel in de Supply Chain

 

Deze “connected journey” strekt zich eveneens uit naar de online wereld. Stel je voor dat dezelfde klant ervoor kiest om zijn winkelervaring thuis online voort te zetten. Met behulp van iONE JS kan de klant moeiteloos schakelen tussen verschillende kanalen, met overal toegang tot dezelfde data en functies. Ze kunnen verder gaan waar ze in de winkel waren gebleven en de order online afronden.  

Met iONE is de eindklant verzekerd van een gestroomlijnde en consistente ervaring, ongeacht waar ze zich bevinden of op welke manier ze winkelen. 

Verbindingen die Succes Opleveren

iONE JS versterkt niet alleen de relatie tussen retailers en leveranciers, maar transformeert deze in een veerkrachtige dynamiek. Dankzij real-time informatie-uitwisseling, inclusief vitale gegevens zoals product- en prijsinformatie, is jouw bedrijf wendbaarder dan ooit. 

Wanneer een leverancier een nieuwe collectie lanceert of prijzen en materialen bijwerkt in een bestaande collectie, wordt deze informatie direct toegankelijk voor retailers. Een wisselwerking die voorheen ondenkbaar was. Dit leidt tot een geoptimaliseerd aanbod, foutloze orders en een verbeterde klantervaring. Deze interactie werkt in beide richtingen, want retailers kunnen vervolgens directe, real-time orderdata in het systeem van leveranciers plaatsen, waardoor bestellingen sneller, goedkoper en nauwkeurig kunnen worden verwerkt. Deze datastroom vormt het hart van een nieuwe synergie in de keten; partnerschap tussen retailers en leveranciers. Het versterkt de onderlinge dynamiek, optimaliseert bedrijfsprocessen en legt de basis voor wederzijds succes.  

iONE JS vervult hierin graag een cruciale rol van bruggenbouwer en centrale database, die de grenzen tussen retailer en leverancier vervaagt en een nieuwe standaard zet voor samenwerken in de woonbranche

iONE JS Verbind Elke Schakel in de Supply Chain


Klaar voor de Verbonden Revolutie

iONE JS is meer dan alleen een software-oplossing; het is een transformerende kracht die een nieuwe manier van werken mogelijk maakt. Door real-time coöperatie te faciliteren, verandert iONE de manier waarop we zakendoen. Samenwerking is de sleutel tot succes, en met iONE worden de schakels in de meubel supply chain sterker verbonden dan ooit tevoren. 

Blijf op de hoogte van onze volgende blogs om meer te ontdekken over de kracht van iONE JSStap over op het nieuwe werken

iONE biedt een gefaseerde overgang, waardoor je soepel en zonder problemen kunt beginnen. Je kunt zelfs per proces of afdeling overstappen, waardoor de impact op je organisatie beperkt en beheersbaar blijft. Hierdoor kun je stap voor stap de nieuwe functies van de software verkennen en in je eigen tempo wennen aan al die vrijgekomen tijd die je ineens kunt gaan invullen! 

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw bedrijf en functionele behoeften, bieden we verschillende instapmomenten voor iONE. Vraag dus gerust naar de roadmap om een beter beeld te krijgen van wanneer jouw ideale moment is om over te stappen. 

Wil je meer weten over iONE JS en hoe het nieuwe werken jouw bedrijf kan versterken? Neem dan contact met ons op of laat jouw gegevens achter via onderstaand formulier voor een verkennend gesprek. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en je te helpen bij het realiseren van groei en succes.