Hoe maak ik thuiswerken mogelijk?

Vanwege het Corona beleid wordt thuiswerken geadviseerd, maar wat zijn voor jou de mogelijkheden? Onderstaand staat beschreven wat in grote lijnen de mogelijkheden zijn, maar neem vooral contact met ons op, zodat wij je daarmee verder kunnen helpen. 

Cloud

Als je al gebruik maakt van een één van onze Cloud oplossingen dan is het verbinden vanaf je thuiswerkplek meestal vrij eenvoudig te realiseren. Hiervoor kun je gelijk contact opnemen met onze technische dienst. Zij kunnen dit dan voor je regelen.

Eigen server

Als je gebruik maakt van een eigen server dan zijn een paar mogelijkheden om thuis te kunnen werken. In grote lijnen zijn er de volgende opties:

 

    1. Door een rechtstreekse verbinding met iONE via uw Browser/AIR client.
    2. Door een PC vanuit thuis over te nemen op kantoor.
    3. Door een rechtstreeks verbinding met uw server via een Extern Bureaublad (RDP).

VPN verbinding:

Het is bij mogelijkheid 2 en 3 noodzakelijk om eerst een veilige verbinding op te zetten via een VPN.

Wij kunnen dit in vrijwel alle gevallen voor je realiseren indien voor je beschikt over een router die door ons geleverd is en/of beheerd wordt.  Indien dat niet zo is, moet je vragen aan de leverancier van de router je u een dergelijke verbinding opzet.

De verschillende typen verbindingen:

Onderstaand lichten we de verschillende typen thuiswerk oplossingen toe.

 

  1. iONE:

Als je met iONE werkt kun je rechtstreeks verbinding maken met iONE via de Browser of de AIR client. Dit werkt snel en is een goede methode als je alleen met iONE hoeft te werken. Het voordeel is dat er op de zaak niet een PC hoeft te zijn die overgenomen moet worden. Voor de veiligheid adviseren wij wel een SSL certificaat indien hierin nog niet is voorzien omdat we een poort moeten open zetten in je router.

 

  1. Een PC op de zaak overnemen vanuit thuis:

Dit is de meest complete oplossing. In deze situatie adviseren wij om – indien mogelijk – voor deze optie te kiezen. De PC op zaak moet dan aan blijven staan en doordat je die overneemt, werk je feitelijk op jouw PC op de zaak en heb je dus ook alle mogelijkheden die je op de zaak hebt. 

 

  1. Door een rechtstreeks verbinding met jouw server via een Extern Bureaublad (RDP):

Deze methode is geschikt voor wanneer je werkt met EdiShopper, Uni-Living 3.0 of Combiflex 2.0. Dit is alleen een optie wanneer dit ondersteund wordt op jouw server d.m.v. aanwezige RDP licenties. Het aantal aanwezige RDP licenties bepaald dan met hoeveel mensen je thuis kunt werken. Eventueel zijn deze ook uit te breiden.

D.m.v. deze methode kun je ook (meestal) alleen werken in één van deze softwarepakketten en zijn andere mogelijkheden niet beschikbaar.

 

Als je over dit thema verdere vragen hebt, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Dirk van der Slink of een van onze andere vertegenwoordigers. Zij kunnen je dan adviseren wat voor jou de beste keuze is en hoe je dat het beste kunt realiseren.

 

Wij hopen je hiermee van dienst te zijn.

 

Team Colijn IT