Beddenspecialist Frans Poorter is klaar voor de toekomst met iONE

Eerder dit jaar schreven we over Sleeptrade; een ambitieuze, innovatieve slaapformule met een unieke visie op slapen en klantbeleving. Via hun formule Beddenspecialist.nl, welke bestaat uit een groep samenwerkende, zeer ervaren en zelfstandige detaillisten op het gebied van slaapcomfort, doen zij er alles aan om de consument een optimale nachtrust te bezorgen.

Begin van dit jaar koos Sleeptrade voor iONE om dit unieke concept te ondersteunen en zo de formule nóg beter te maken. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zijn de eerste detaillisten enthousiast van start gegaan met iONE. We spraken met Frans Poorter die, in combinatie met zijn zojuist compleet verbouwde en vernieuwde winkel in Nijkerk, met iONE helemaal klaar is voor de toekomst!


Beddenspecialist Frans Poorter

Beddenspecialist Frans Poorter, nu de 5e in de generatie, werd opgericht in 1911 als Woninginrichting Frans Poorter. In 1991 werd de stap gemaakt naar een beddenspeciaalzaak en vandaag de dag scharen ze zich onder de Beddenspecialist.nl formule. De winkel in Nijkerk is zojuist compleet uitgebouwd en vernieuwd en is nu, met 1000 m2 winkeloppervlakte, perfect uitgerust om consumenten zo goed mogelijk te helpen en een unieke, persoonlijke service te kunnen bieden. De kers op de taart? Een nieuw softwaresysteem, waarmee we processen niet alleen efficiënter maken, maar de Beddenspecialist.nl ondernemers ook, waar mogelijk, zoveel mogelijk ontzorgen.

Wat hier onder andere voor zorgt, is de centrale online product catalogi, waarin artikelen uniform vastgelegd worden en waardoor de ondernemers dus zelf niets meer aan het artikelonderhoud moeten doen. “Een enorm voordeel,” vertelt Frans Poorter ons, “omdat we op deze manier veel tijd en kosten besparen omdat we artikelen niet meer handmatig in moeten voeren. Tevens was daarbij de kans op fouten ook gewoon veel groter.”

“Ik neem mijn petje af voor de manier waarop Colijn IT het voor elkaar gekregen heeft om complexe artikelen op een zeer eenvoudige en duidelijke manier te kunnen configureren. Op deze manier zullen vele ondernemers er gebruik van gaan maken en zullen zij inzien dat zij hier enorm veel tijd en geld gaan besparen!”

 

Configuratie van complexe artikelen

De catalogi bevatten echter niet alleen ‘normale’, standaard artikelen, maar ook configureerbare artikelen, zoals boxsprings die volledig naar wens van de klant samengesteld kunnen worden. Frans Poorter gaf aan positief verrast te zijn over de opbouw van de catalogi en nam zijn petje af voor de manier waarop wij het voor elkaar hebben gekregen om complexe artikelen op een zeer eenvoudige en duidelijke manier te kunnen configureren. Een mooi compliment aan ons team!

En zijn positieve reactie legt hij natuurlijk graag aan ons uit. Binnen de beddenwereld kan er zo vreselijk veel en zijn er zo veel verschillende variabelen en samenstellingen waar rekening mee gehouden moet worden; anders dan de soort stof en de kleur van een boxspring kunnen matrassen, in verscheidene diktes en stevigheden gekozen worden, en is er vaak keuze uit verschillende hoofd- en voetborden. Belangrijk is dat deze keuzes zich tijdens de configuratie altijd aanpassen naar de maten van de boxspring. Tevens dient daarbij ook altijd rekening gehouden te worden met bijbehorende prijzen, zowel inkoop als verkoop, welke afhankelijk zijn van de selectie die gemaakt wordt. Deze complexiteit zie je echter niet terug tijdens het configureren, wat als vanzelf en op een duidelijke manier gebeurt. “Op deze manier zullen vele ondernemers er gebruik van gaan maken en zullen zij inzien dat zij hier enorm veel tijd en geld mee gaan besparen”, aldus Frans Poorter.

Als softwareleverancier vinden wij het natuurlijk alleen maar fantastisch om zulke positieve reacties te mogen ontvangen. Absoluut een pluim op ons werk en dat is waar we het voor doen; blije klanten die vol enthousiasme met onze software aan de slag gaan! Vanuit deze eerste positieve ervaringen kijken we dan ook met veel enthousiasme naar de toekomst van deze ambitieuze slaapformule en alles wat daaruit voort zal komen!