AR in online meubelbranche verhoogt conversie

AR in online meubelbranche zorgt voor conversieverbetering

Vorig jaar schreven we nog een artikel waarin we aangaven dat ‘augmented en virtual reality heel binnenkort een belangrijk onderdeel gaan worden van ons dagelijks leven’. En dat zien we! Want na de Ikea Place app, waar virtuele meubels met behulp van augmented reality in de woonkamer geplaatst kunnen worden, heeft ook webwinkel FonQ een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt voor consumenten om meubelen in de eigen woonomgeving te bekijken. Op hun website geven ze ons een inkijkje in de resultaten en die liegen er niet om!

 

Conversieverhoging tot 16%

De online winkel geeft op haar website aan dat uit de resultaten van de eerste twee weken met de categorie stoelen is gebleken dat er sprake is van een conversieverhoging tot 16%. Hierbij gaat het om een eerste oplevering van de app met slechts minimale functionaliteiten. Veelzeggende resultaten waar eens te meer uit blijkt hoe lastig consumenten het vinden om een inschatting te maken van hoe een meubel in hun huis zal staan. Dankzij deze nieuwe visualisatie mogelijkheden worden onzekerheden steeds eenvoudiger weggenomen en dat heeft een positieve invloed op zowel de verkoop als op het aantal retouren. De webwinkel geeft namelijk aan dat ruim 10% van de bezoekers die deze productpagina’s op hun smartphone bekijkt, gebruik maakt van de 3D functionaliteit, én laat weten dat de AR visualisatie toepassing nu al een conversieverhoging tot 16% laat zien. Dit terwijl de app met minimale functionaliteiten nog verder door wordt ontwikkeld. Tevens wordt verwacht dat het aantal retouren sterk terug zal lopen, omdat klanten een beter overwogen keuze kunnen maken.

 

Enorme kansen voor de woonbranche

Vooral in de woonbranche zijn deze nieuwe ontwikkelingen en visualisatie mogelijkheden ideale hulpmiddelen voor consumenten die op zoek zijn naar nieuwe meubels. Iets wat duidelijk blijkt uit bovenstaande resultaten. En daarnaast … een enorme kans voor u! Waarom? Omdat uw klanten heel veel moeite hebben om zich in te beelden hoe uw producten eruit zien, hoe ze staan in de bestemde ruimte en of het past bij de bestaande inrichting. Ook onderzoek toont dit aan:

“Maar liefst 55% van de consumenten zou graag een visualisatie tool gebruiken vanuit de verwachting dat zij daarmee de juiste keuzes kunnen maken.”

Hoe u hiermee begint? 3D modellen vormen een belangrijk onderdeel van deze, en diverse andere, visualisatie en configuratie toepassingen, en zijn daarnaast voor u veelzijdig inzetbaar voor meerdere andere doeleinden. Win win dus!

Nu is hét moment om hierin het voortouw te nemen, onzekerheden weg te nemen en uw klant te helpen kopen. Uw klant is er klaar voor! U ook?

 

Bron: www.interieurjournaal.nl