MENU

Legacy software: Combiflex

Combiflex 2

Combiflex 2 is, zoals wij dat noemen, onze Legacy software. In iONE bedrijfssoftware voor de meubelbranche is al het goede uit de voorgangers van dit pakket overgenomen. Eén van die voorgangers is Combiflex 2.

Niets is standaard bij Combiflex en de hoge-segment-zaak waarvoor het speciaal ontwikkeld is. Geen strak keurslijf van automatiserings-regeltjes, maar wel maximale controle houden op de lopende zaken. Een uitermate flexibel, gebruiksvriendelijk en persoonlijk softwarepakket is hiervoor logischerwijs de basis. Dat maakt Combiflex de ideale omgeving voor de kleine- tot middelgrootte woninginrichter, die op een zeer directe en effectieve wijze klantgericht wil automatiseren.

Direct beginnen

Meteen al vanaf het eerste moment bespaart Combiflex u vele dagen aan opstarttijd. Als u begint met Combiflex hoeft u niet meer dagen achtereen informatie in te voeren. Een artikelbestand opbouwen is niet meer verplicht! Gewoon, tijdens het invoeren van uw orders of offertes, kunt u een artikel aanmaken. Geen ingewikkelde artikelcoderingen en invoervelden, maar een omschrijving van het artikel volstaat. Dit is met name ook zeer handig voor artikelen die u niet elke dag verkoopt. Bovendien kunt u kiezen voor de EDI module, waardoor invoeren van artikelgegevens helemaal tot het verleden behoren: u maakt uw keuze uit de compleet digitale catalogus van een leverancier.

Gemakkelijk en overzichtelijk

Natuurlijk kunt u met Combiflex de verschillende taken verdelen over uw medewerkers/afdelingen. Offertes, orders, bestellingen, het bewaken van levertijden en binnenmelden van goederen, zijn bijvoorbeeld in te richten als afdelingsgestuurde taken. Toch is het juist ook de bedoeling dat u deze taken allemaal zelf, op gemakkelijke wijze en met een minimale tijdsinspanning, kunt uitvoeren. Logische en overzichtelijke menu’s helpen u daarbij. Bovendien kunt u rekenen op een optimale integratie van de programma-onderdelen, zodat u vanuit één scherm zeer veel verschillende handelingen kunt verrichten. Bijvoorbeeld het oproepen van klantgegevens, met één druk op de knop de lopende offertes bekijken, de openstaande posten raadplegen, de lopende servicevragen controleren, een e-mail versturen of wellicht de status van een order bekijken en een factuur maken. Kortom, bij Combiflex is aan alles gedacht om u zo snel en efficiënt mogelijk te laten werken.

Combiflex modules:

Op een directe en (kosten)effectieve wijze klantgericht automatiseren betekent ook dat het automatiseringspakket precies moet doen wat ervan verlangd wordt. Niets meer en niets minder. Combiflex kent dan ook een modulaire opbouw. Met de verschillende ‘bouwstenen’ bepaalt u zelf het instapniveau en uw eigen groeitempo. U maakt daarmee ook een keuze uit de processen die u wilt automatiseren.

Basis module
Met Combiflex Basis legt u het fundament voor het modulaire en uitgebreidere softwarepakket voor de wonenbranche: Combiflex 2.0. De basis module biedt alle belangrijke hulpmiddelen voor het afhandelen van uw orders; orderverwerking en facturering, levertijd controle systeem, relatiebeheer en managementinformatie.

Debiteuren module
Binnen Combiflex is standaard het maken/genereren van (deel)facturen voorzien. De debiteurenmodule is bedoeld voor bedrijven die de betalingen op deze facturen willen kunnen registeren, maar niet met een volledige financiële administratie willen werken.

Offerte administratie
De offerte administratie is bij uitstek de module waar efficiency en commercie bij elkaar komen. Combiflex biedt u de vrijheid om persoonlijke offertes uit te brengen, waarbij u bijvoorbeeld niet gebonden bent aan vaste teksten, zoals meestal gebruikelijk is bij andere vergelijkbare pakketten.

Planningsmodule
Veel tijd besparen? De planningsmodule maakt het plannen van de leveringen overzichtelijk, snel en gemakkelijk.

Artikel module
Met Combiflex kunt u er voor kiezen om goederen wel of niet van tevoren vast te leggen of wellicht een combinatie van beiden te maken. Standaard is Combiflex (de basis module) voorzien van de mogelijkheid om eenmalig artikelen in te voeren bij het vastleggen van de offerte of verkooporder.

Service module
Geen klachten, maar servicevragen! Een servicevraag wordt in veel gevallen een klacht als deze niet goed wordt afgehandeld en klachten voorkomt u met de service module. De hoeveelheid werk, het aantal te ondernemen stappen en soms ook de complexiteit van een servicevraag, maken het vaak moeilijk deze correct af te handelen. De service module laat u precies zien welke servicevragen er lopen en in welk stadium deze zich bevinden en/of welke medewerkers verantwoordelijk zijn voor de opvolging daarvan.

Voorraadbeheer basis
Geen ‘nee’verkopen, een optimale voorraadwaardering, geen overvolle magazijnen en minimale rentederving. Een greep uit de goede vooruitzichten die deze module u te bieden heeft.

Voorraadbeheer uitgebreid
Voor bedrijven met meerdere toonzalen en/of magazijnen. Voor degene die met locaties werkt in zijn magazijn, pickinglijsten/raaplijsten wil draaien of besteladviezen nodig heeft, kan met deze module uitbreiden. Per magazijn of toonzaal is zo de voorraad in beeld, maar ook kan deze betrokken worden in het geheel, waardoor inzicht ontstaat in de totale voorraad van een artikel. Daarbij is het mogelijk slimme toepassingen te gebruiken, zoals het koppelen van magazijnen aan filialen (indien er sprake is van een filiaalgestuurd bedrijf). Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat de voorraad van een verkeerd magazijn wordt afgeboekt.

EDI module
Binnen het Combiflex pakket zijn de nieuwste communicatietechnieken verwerkt. Een eventuele e-mail en internetkoppeling is mogelijk en daarnaast kunt u met deze module elektronisch communiceren met toeleveranciers en uw retail organisatie.

Documentenbeheer
Koppel digitale foto’s, afbeeldingen en documenten aan uw klanten, leveranciers en artikelen met de module documentenbeheer. Bij aanschaf van de servicemodule is het eveneens mogelijk om middels documentenbeheer, digitale foto’s en documenten te koppelen aan de servicebonnen. Een zeer praktische toepassing natuurlijk, want is het niet erg handig om ook een visueel voorbeeld te hebben het schadegeval?

Filiaalmodule
Onder de gebruikers van onze softwarepakketten bevinden zich ook vele filiaal gestuurde ondernemingen. Een uitstekende aansturing in de software is daarbij onontbeerlijk.

Financiële administratie
Door een optimale integratie van de financiële administratie wordt het aantal administratieve handelingen tot een minimum beperkt. Na facturatie kunt u met deze module op eenvoudige wijze de verschillende posten doorboeken naar de betreffende grootboekrekeningen.

Kassa module
Voor de ondernemingen die ook de kasstromen willen automatiseren, is de kassamodule beschikbaar. Via de kassamodule kunt u de contante verkopen, de ontvangsten en uitgaven registeren.

iONE ERP Bedrijfssoftware

In de loop van de jaren hebben we ruime ervaring opgedaan met software pakketten voor de meubelbranche. Combiflex 2 is één van de voorgangers van onze nieuwste generatie ERP bedrijfssoftware: iONE. Al het goede uit voorgaande pakketten is dan ook overgenomen in iONE.