Wij scheppen mee met JustDiggit!

JustDiggit vergroent op grote schaal gedegradeerd land door regenwater vast te houden en duurzame landbouw te introduceren. Met als doel; het afkoelen van de aarde. En wij scheppen mee! Vanaf oktober 2019 is ‘ons’ project in Kenia gestart…

Hoe groener de aarde…

…hoe koeler de planeet. Het motto van JustDiggit; als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook weer afkoelen. Vorig jaar hebben we de keuze gemaakt om een goed doel te steunen en dat goede doel is JustDiggit. Zo scheppen wij mee en dragen wij ons steentje bij aan het afkoelen van de aarde.

JustDiggit; Kenia bunds

Droog land groen maken. Hoe werkt het?

JustDiggit maakt droog land weer groen door  boeren te inspireren en te activeren om te vergroenen. Dit heeft een positieve impact op klimaatverandering, natuur en mensen. Gedegradeerde landschappen worden hersteld door gebruik te maken van traditionele technieken in combinatie met nieuwe technologie. En dit heeft een positieve klimaatimpact!

Afgelopen zomer is ons programma waar wij aan bijgedragen hebben, eindelijk begonnen! Wij hebben namelijk een “eigen” gebied van 500 ha in Kenia toegewezen gekregen waar 9.000 zogenoemde “waterbunds” geplaatst zullen worden. En wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar hoe het er over een paar jaar uiteindelijk uit zal zien. Op onze website en ook via onze blog houden we je daarvan graag op de hoogte.

Bekijk daarnaast ook vooral de website van JustDiggit voor meer informatie over wat ze doen en voor indrukwekkende voor en na foto’s van hun projecten.

De verwachte impact van onze waterbunds

Op onze 500 hectare zullen 9.000 waterbunds geplaatst worden. De impact hiervan op het land, de gewassen en de community is enorm! Hieronder hebben we het even opgesomd:

4.000 ton  CO2 ‘gevangen’ in vegetatie

330 miljoen liter water wordt op jaarbasis vastgehouden

78% toename van gewassen

Een langdurige impact op de community dankzij werkgelegenheid en inkomsten

Wij scheppen mee met JustDiggit

Doe ook mee!

En ook u kunt meedoen! Justdiggit heeft een speciaal Vergroeningsplatform opgezet waar u individueel “bunds” kunt kopen. Door het kopen van de bunds zorgt u voor vergroening én support u direct een Afrikaanse boer die ‘uw’ bunds kan gaan graven.

Wilt u, net als ons, als bedrijf bijdragen? Ook dat kan! Graag zelfs. Neem contact met ons op als u daar meer over wilt weten of als u wilt participeren.

De voortgang van ons project

We willen u natuurlijk graag op de hoogte houden van de voortgang van ons project. Inmiddels zijn namelijk de eerste werkzaamheden begonnen en zijn er al 10.000 bunds gegraven op ons stukje land van 500 hectare. Dit is ongeveer de helft van het totale aantal bunds wat gegraven zal worden. Op onze speciale JustDiggit pagina houden we u graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen en plaatsen we beeldmateriaal van de vorderingen. Houd deze pagina dus goed in de gaten! En uiteindelijk hopen we natuurlijk zo’n prachtige voor- en na foto, zoals die u hieronder ziet, te kunnen plaatsen.

Wij scheppen mee met JustDiggit