Sleeptrade en Beddenspecialist.nl ondernemers kiezen ook voor iONE

Sleeptrade

Sleeptrade; een ambitieuze, innovatieve slaapformule met een unieke visie op slapen en klantbeleving. Via hun formule Beddenspecialist.nl, welke bestaat uit een groep van 26 samenwerkende, zeer ervaren en zelfstandige detaillisten op het gebied van slaapcomfort, bieden zij de unieke SlaapID-service aan; een persoonlijk slaapadvies op basis waarvan de Beddenspecialisten klanten verder kunnen helpen. Een innovatieve service dus, op basis waarvan klanten een zeer persoonlijk en uniek advies krijgen. Want “iedereen verdient het om goed te slapen”, aldus Maarten Stoffels, directeur/eigenaar van Sleeptrade. Wij zijn trots dat Sleeptrade dit unieke concept wil ondersteunen met iONE, om zo de formule nóg meer te verbeteren, het proces efficiënter te maken en de Beddenspecialist.nl ondernemers te ontzorgen!

Waarom collectieve automatisering?

‘Digital transformation’ is cruciaal in de strijd om de gunst van de consument. Dit transformatieproces gaan de formule en haar ondernemers mede met iONE realiseren. Maarten Stoffels onderkent dat data in dit proces elementair is. Deze data stelt de formule en haar ondernemers namelijk in staat om snel in te spelen op veranderingen of om verbeteringen door te voeren in het assortiment en/of de formule.

Een beter resultaat door real time (omzet)gegevens:

Deze gegevens zijn straks real time beschikbaar vanuit de systemen van De Beddenspecialist.nl ondernemers. Het grote voordeel is dat de ondernemers zelf hier helemaal niets voor moeten doen. Op conceptniveau wordt alle belangrijke informatie gelijk met het hoofdkantoor gedeeld, zonder dat hiervoor ook maar één knop aangeraakt moet worden.

De informatie is bovendien altijd nauwkeurig, omdat op uniforme wijze gewerkt wordt en er in het overnemen van gegevens geen fouten meer gemaakt kunnen worden. Gelijk kan zo geconstateerd worden hoe vaak een bepaald product verkocht is, wat de gerealiseerde marges zijn, wat het gemiddelde bonbedrag is, enz.

Benchmark met collega’s:

Dat levert niet alleen waardevolle informatie op om de centrale inkoop en het assortiment beter te maken, maar ook fantastisch vergelijkingsmateriaal voor de ondernemers. Zij kunnen vergelijken met collega-ondernemers en zien waar zij het beter of minder doen, om zo individueel ook de eigen winkel nóg beter te maken.

Centrale Online Catalogi voor foutloze orders

Voor deze data en dit transformatieproces vormen de online product catalogi de basis. Deze waarborgt namelijk een uniforme vastlegging van de artikelen. Hierdoor vergelijken we continu “appels met appels” en ontstaat er betrouwbare informatie. Het grote voordeel voor de ondernemer is natuurlijk dat hij of zij zelf niets meer aan het artikelonderhoud hoeft te doen. Zij kunnen letterlijk ’s morgens hun systemen aan zetten en alles is gelijk beschikbaar en actueel. De ondernemer heeft toegang tot alle artikelen, met de juiste prijzen en voorraadinformatie. Bovendien zorgen de “gelaagde producten” in de online catalogi voor een zeer groot voordeel; een foutloze orderinvoer! De verkoper wordt door het “vraag-en-antwoordspel” gemakkelijk door de productkeuzes geleid en kan hierbij geen fouten meer maken.

3D voor een nog betere koopervaring!

De catalogi bevatten zowel ‘normale’, standaard artikelen als configureerbare artikelen. De detaillisten hebben hierdoor de mogelijkheid om, samen met de klant en in de winkel of online, een bed volledig in 3D te configureren. Dit is niet alleen maar een leuke tool, het is ook nog eens heel praktisch en efficiënt. Naast dat het klanten helpt met het kopen van een bed wat totaal naar wens is, helpt het hen ook in het nemen van de juiste beslissing. Klanten hebben namelijk direct een goede weergave van hoe het bed er uiteindelijk uit komt te zien, wat van enorme doorslaggevende invloed kan zijn op het beslissingsproces van de klant. Een ander interessant voordeel is de cross-sell en up-sell mogelijkheid. Extra accessoires kunnen automatisch benoemd, en vervolgens toegevoegd, worden tijdens het configureren. Met deze mogelijkheden in 3D kunnen de Beddenspecialist.nl ondernemers hun klanten voorzien van een nog beter advies!

De voordelen qua efficiëntie zijn ook alom aanwezig in de configurator. Zo wordt de kans op foutieve orders vele malen kleiner en daarnaast heeft de Beddenspecialist.nl ondernemer de mogelijkheid om een samengesteld bed direct, in één keer om te zetten naar een offerte of naar een order. Ideaal, omdat dit veel tijd en kosten bespaart!

Alles uit de Cloud

De software zal gehost worden in ons datacenter, wat betekent dat Sleeptrade en de Beddenspecialist.nl ondernemers volledig in de Cloud gaan werken. Dit is zeer handig, omdat de ondernemers hierdoor alleen maar een device nodig hebben waarmee zij een connectie kunnen leggen met de Cloud omgeving. Een groot voordeel; nieuwe detaillisten kunnen heel snel en gemakkelijk gekoppeld worden! En zodra zij toegang hebben tot de database van Sleeptrade hebben zij direct toegang tot de artikelinformatie die in de catalogi opgeslagen is. Ideaal in het geval van Sleeptrade, want het aantal Beddenspecialist.nl ondernemers blijft groeien!

En dan is het tijd voor een training!

Met de trainingen, waarin de Beddenspecialist.nl ondernemers en een aantal medewerkers van Sleeptrade opgeleid zullen worden, gaan we half mei starten. De ondernemers worden in drie groepen ingedeeld en we verwachten dat de eerste groep ondernemers begin juni al hun eerste klanten kunnen bedienen met onze iONE software. Vervolgens gaan we na de zomervakantie verder met de tweede en de derde groep, en daarmee verwachten we eind oktober de laatste groep ondernemers opgeleid te hebben, zodat ook zij vol enthousiasme van start kunnen in iONE!

Nogmaals; we zijn enorm trots dat we het unieke concept van Sleeptrade mogen ondersteunen met onze iONE oplossing. Vol enthousiasme gaan we de komende periode in, maar we kunnen daarnaast ook niet wachten totdat alle Beddenspecialist.nl ondernemers werken met iONE en de voordelen genieten die dat met zich meebrengt!