Hizzy.nl webshop live op het nieuwe Magento 2

Aan het begin van de zomer hebben we een mooi nieuw Magento 2 project, de Hizzy.nl webshop, mogen lanceren! Een fantastische mijlpaal voor zowel Hizzy.nl, een nieuwe webshop en daarmee een modern overkoepelend platform voor de woonwinkels Trendhopper Heerlen, Venlo en Henders & Hazel Eindhoven, als voor ons omdat we, na een uitgebreide onderzoeks- en voorbereidingsfase, met Hizzy.nl het spits afbijten van onze Magento 2 projecten.

Hizzy.nl webshop live op het nieuwe Magento 2

Waarom Magento 2

Een tijdje terug hebben we aangegeven aan onze webshop klanten dat de ondersteuning voor de eerste versie van Magento, het platform op basis waarvan wij onze webshops bouwen, in 2020 zal stoppen. Daarom, en omdat grote verbeteringen en nieuwe toepassingen steeds meer voor versie 2 zullen worden ontwikkeld, raden we aan om over te stappen naar Magento 2; een nieuwe ‘volle’ versie met een groot aantal voordelen zoals verbeterde snelheid, betere zoekmachine vindbaarheid en een verhoogd gebruikersgemak. Dat laatste zien we bijvoorbeeld al terug in de nieuwe categorie module en de intuïtief werkende pagebuilder module (wel een derde partij licentie) die ook bij Hizzy.nl in gebruik zijn. Bovendien hebben we voor Magento 2 een ideaal dashboard gebouwd, waar u als gebruiker allerlei relevante informatie eenvoudig terug kunt vinden.

Krachtige standaard met nieuwe mogelijkheden

Natuurlijk is niet alles in Magento 2 nieuw. De kracht van onze web modules is nog steeds de koppeling van onze iONE ERP software aan de Magento webshop. Dit betekent dus dat ook Hizzy.nl alle voordelen ervaart van deze web integratie en daarmee een onderhoudsvrije webshop wat artikelen betreft. Alle artikelen in iONE worden namelijk automatisch gesynchroniseerd met de Magento installatie. Alle artikelen in de Hizzy webshop, inclusief alle artikeldata en voorraadinformatie, komen dus direct uit iONE en worden dankzij de synchronisatie continu up-to-date gehouden. Artikelbeheer doen ze bij Hizzy.nl dus slechts op één plek; in iONE.

Wat er dan wel nieuw is? Voor Magento 2 hebben we een state of the art dashboard gebouwd. Deze bevindt zich momenteel nog in de pilot versie en Hizzy heeft de primeur om daar gebruik van te maken en tegelijkertijd te testen. Het dashboard toont, op een zeer overzichtelijke manier, allerlei informatie rond imports van artikel informatie. Daardoor is het direct goed mogelijk om snel te zien welke artikelen geïmporteerd zijn en of een import helemaal goed is gegaan. Verder toont het dashboard ook hoeveel tijd u bespaart dankzij de integratie, welke artikelen er door consumenten in de winkelwagen worden gelegd en tevens is er de mogelijkheid om pagina’s te volgen. Bij deze functionaliteit geeft u zelf aan welke pagina u wilt volgen en in het dashboard wordt vervolgens getoond hoeveel consumenten op die pagina komen en hoe ze daarvandaan door uw website navigeren. Daarnaast hebben we bij Hizzy ook ‘import’ en ‘stock update’ knoppen toegevoegd. Zo kunnen zij zelf, wanneer ze dat willen, opdracht geven tot een extra items import of voorraadupdate.

Hizzy.nl webshop live op het nieuwe Magento 2 - Dashboard

Uitgelicht: Pagebuilder module

Verder hebben we voor Hizzy.nl, via een derde partij licentie, een gebruiksvriendelijke pagebuilder module toegevoegd. Zo kunnen zij hun webshop pagina’s zoveel mogelijk zelf indelen en eenvoudig nieuwe contentblokken toevoegen en vullen. Vanwege het gebruiksgemak en de vriendelijke werking van deze module raden wij deze vanaf nu dus bij elk Magento 2 project aan.

Uitgelicht: Categorie module

En last but not least; Hizzy maakt gebruik van de handige nieuwe categorie module van Magento 2. Een super handige module wanneer je dezelfde artikelen in meerdere categorieën terug wilt laten komen. Hizzy kan daarmee op basis van Magento’s eigen filter categorieën aanmaken en hier de artikelen onder laten vallen die voldoen aan het ingestelde filter. Daarbij zijn meerdere filters per artikel geen probleem. Een handige module dus die ook nog eens heel eenvoudig werkt!

 

Hoe dat er dan uit ziet?

We nodigen u natuurlijk graag uit om zelf eens een kijkje te nemen op de prachtige webshop van Hizzy.nl. We zijn er namelijk super trots op! En dat niet alleen; we zijn ook al jaren blij met de mooie samenwerking met de woonwinkels Trendhopper Heerlen, Venlo en Henders & Hazel Eindhoven, en zijn er trots op dat we nu samen deze mooie webshop hebben kunnen realiseren. Vanuit deze ervaringen kijken we dan ook met veel enthousiasme uit naar de toekomst en we wensen Hizzy.nl natuurlijk heel veel succes met de nieuwe webshop!

Hizzy.nl webshop live op het nieuwe Magento 2