De nieuwe online product configurator

Heel veel kracht in een zeer bescheiden jasje

De nieuwe versie van de online product configurator wordt enthousiast ontvangen door ondernemers in de meubelbranche en consumenten. Waarom? Omdat er zó veel complexiteit wordt vertaald naar een ongelofelijk simpele en vertrouwde interface. Hierdoor kunnen uw klanten foutloos en met vertrouwen de meest complexe meubels samenstellen. Zo verhoogt u uw toegevoegde waarde alsmede uw online verkopen én bovendien bespaart u jaarlijks erg veel kosten.

In nauwe samenspraak met enkele van onze toonaangevende relaties is het ontwikkelteam van Colijn IT eind 2016 begonnen met de ontwikkeling van deze nieuwe techniek. De doelstelling was om een product configurator te ontwikkelen die zó vertrouwd en vanzelfsprekend was, dat zelfs de grootste digibeten probleemloos producten zouden kunnen samenstellen. Om die reden is er een ontwerp gecreëerd waarbij de filosofie is gevolgd dat de nieuwe selector nagenoeg onzichtbaar moest zijn. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp waarbij men met simpele “dropdown” velden, stap voor stap de configuratie kan doorlopen én tevens willekeurig de keuzes kan aanpassen van voorgaande elementen. Ook hebben we een functionaliteit in het leven geroepen, genaamd “varianten”, die het mogelijk maakt om alternatieve instapniveaus te bieden in de configurator. Concreet wil dit zeggen dat u bepaalde samenstellingen van configureerbare producten kunt aanbieden die direct in de winkelwagen kunnen worden geplaatst en dat de bezoeker tevens de mogelijkheid wordt geboden om alsnog het product aan te passen naar zijn/haar zin.

Online configurator bank

Onder de motorkap gebeurt echter van alles om er voor te zorgen dat de eenvoud voor de klant op de juiste manier wordt vertaald naar foutloze orders en achterliggende logistiek. Daarom zijn er ook in iONE ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. Zo kunt u bijvoorbeeld door middel van publicatiecodes aangeven welke onderdelen in het configuratieproces wel/niet zichtbaar zijn voor uw eindklant waardoor u ze niet confronteert met verwarrende informatie. Tevens bestaat er de nieuwe functie “groeperen” die het mogelijk maakt om meerdere vervolgkeuzes samen te vatten in één vraag. Daardoor kunt u bijvoorbeeld alle stofsoorten, prijsgroepen en kleuren van een bankstel tonen in één overzicht. U kunt uw klant écht tonen wat u te bieden heeft en uw klant weet zeker dat ze bij u aan het juiste adres zijn. Zo maken we onze software voor de meubelbranche nóg beter!

Ervaar het vooral ook zelf door eens een kijkje te nemen op onze demo configurator. Ga naar https://webshop.colijn-it.nl/banken en kies het meubel welke u wilt configureren.

Online configurator boxspring