Help de klant met kopen; wat kan visualisatie voor uw onderneming doen?

Goede productvisualisatie geeft direct een accuraat beeld van uw producten

Het gebruik van visuele content van uw producten is enorm belangrijk. Afbeeldingen geven uw klanten direct veel belangrijke productinformatie die hen helpt bij het overwegen en doen van een aankoop. Vergeet namelijk niet dat beelden 60.000 keer sneller verwerkt worden dan tekst en dat 90% van de informatie die we opslaan, bestaat uit beelden. Tel daarbij op dat uw klanten grote moeite hebben met het inbeelden van hoe uw configureerbare meubelen er straks in het echt uit zullen zien!

Goede productvisualisatie geeft direct een accuraat beeld van uw producten én maakt tegelijkertijd een onvergetelijke indruk die vele malen langer blijft hangen dan de tekst waarmee u uw producten omschrijft.

“36% van de consumenten gaat niet over tot aankoop omdat ze zich niet voor kunnen stellen hoe een product er uiteindelijk thuis uit zal zien. Maar liefst 51% stelt om deze reden de aankoop van nieuwe meubels uit.”

De Imagination Gap; een gemiste kans

Het probleem waar we hierboven naar verwijzen, de moeite die consumenten hebben met het visualiseren van meubels of accessoires in hun eigen huis, noemen we de Imagination Gap, of de Verbeeldingskloof, en is niet alleen een probleem, maar ook een enorme commerciële uitdaging waar alle retailers in de woonbranche tegenaan lopen en die ze zullen moeten zien te overwinnen.

Het is namelijk aan u, als retailer, om uw klanten te helpen kopen en ze te helpen een beslissing te maken. Uit onderzoek blijkt dat 36% van de consumenten niet overgaat tot aankoop omdat ze zich niet voor kunnen stellen hoe een product er uiteindelijk thuis uit zal zien en maar liefst 51% stelt om deze reden de aankoop van nieuwe meubels uit! Een gemiste kans en vooral … gemiste omzet. Want met goede productvisualisatie toont u uw producten gemakkelijk in alle mogelijke varianten en denkbare posities. Zo beantwoordt u direct de vragen van uw klanten en zet u hun onzekerheid in één, of twee, klikken eenvoudig om naar enthousiasme!

3D product visualisatie

“Goede productvisualisatie zorgt voor 30% meer verkopen”

 

Goede productvisualisatie helpt uw klant kopen

Door het wegnemen van onder andere die onzekerheid, kan goede productvisualisatie van uw assortiment voor 30% meer verkopen zorgen. Visuele content bevat namelijk enorm veel productinformatie, wat door uw klanten ook nog eens vele malen sneller verwerkt wordt dan tekst alleen. En inderdaad, 55% van de consumenten geeft aan dat een visualisatie tool hen zou helpen bij het maken van een beslissing. Het grootste voordeel zit hem daarbij in de mogelijkheid om verschillende opties uit te proberen, zodat ze met volle overtuiging hun keuze kunnen maken. Want zeg nu zelf; op een 3D meubel met één druk op de knop verschillende opties uitproberen of een andere stofstaal toepassen, geeft toch direct een veel beter beeld dan wanneer u dit moet uitleggen met behulp van een goedbedoelde schets en een stofstaaltje. Een accuraat en levensecht beeld van uw producten zorgt ervoor dat uw klanten met vertrouwen én gemak een beslissing kunnen maken over hun aankoop.

Bovendien zijn 3D modellen zeer veelzijdig in toepassing en bespaart u direct op uw visualisatiekosten. Uit onderzoek blijkt gemiddeld met maar liefst 58%! Eenmaal getekend kan een 3D model eenvoudig in alle denkbare posities en omgevingen worden getoond in fotorealistische renderafbeeldingen en kunnen andere stoffen eenvoudig worden toegevoegd. En dat is véél goedkoper dan fotografie! Daarbij zijn deze renders, of productfoto’s, en 3D modellen veelzijdig inzetbaar voor meerdere doeleinden; gebruik ze bijvoorbeeld op uw website, maar ook in uw drukwerk, folders, advertenties, video’s, digital signage én op uw social media kanalen. Zo coördineert en beheert u tot drie keer sneller uw content over al uw kanalen! Bovendien bent u met een 3D model alvast klaar voor de volgende stap; augmented en virtual reality toepassingen! Want uiteindelijk is dát waar we in de nabije toekomst naartoe gaan…

“55% van de consumenten geeft aan dat een visualisatie tool hen zou helpen bij het maken van de juiste keuze.”

 

Maak dit voorjaar kennis met 3D!

Maak dit voorjaar kennis met 3D!

Heeft u afbeeldingen nodig voor uw webshop of folders? Of wilt u uw klanten eenvoudig tonen wat u in huis heeft? Goede productvisualisatie van uw assortiment kan zorgen voor 30% meer verkopen, terwijl u gemiddeld 58% bespaart op uw visualisatiekosten. Levensecht en een stuk goedkoper dan traditionele fotografie. Probeer het eens uit en maak kennis met onze renders!