Snelle vraag?

Snelle vraag

Vul hieronder uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Personal Info

Contactdata

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden


De magische woorden binnen automatiseringssystemen


Wanneer we het over automatiseringssystemen en bedrijfssoftware hebben, worden er veel afkortingen en termen gebruikt die niet bij iederen bekend zijn. Wat wordt er bijvoorbeeld precies bedoeld met een PIM systeem, wat is WMS en waar staat SSR voor? Dit infostuk beantwoordt deze vragen en geeft uitleg waar deze, en andere, termen voor staan en waar ze voor gebruikt worden. 

IT

Informatie Technologie is een vakgebied wat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.

Colijn IT bedrijfssoftware
ERP software

ERP

Letterlijk betekent ERP Enterprise Resource Planning, waarmee in de regel een computerprogramma of software wordt bedoeld welke binnen organisaties ondersteuning biedt aan alle processen binnen het bedrijf.

PIM

PIM staat voor Product Information Management. In een PIM systeem kunt u uw artikelen vastleggen met alle informatie die daarbij komt kijken. Simpel gezegd gaat het hier om artikelbeheer. 

De volgende artikelinformatie zou u hierin onnder andere kunnen vastleggen: productomschrijvingen, afbeeldingen, afmetingen, voorraad, leveranciers, barcodes, prijzen, levertijd(en) en omzetgroepen.

Product Information Management - PIM
EDI - Electronic Data Interchange

EDI

Electronic Data Interchange is een standaard voor de elektrische uitwisseling van bepaalde bedrijfsdocumenten. In het geval van automatisering binnen de wonenbranche gaat het dus om een standaard welke gebruikt wordt vanuit de leverancier naar de winkelier en andersom. Hierdoor kan er simpel met elkaar elektronisch worden gecommuniceerd zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Denk hierbij aan inkooporders en de nieuwste catalogus van de leverancier, welke u dan met 1 druk op de knop in iONE kunt importeren.

POS

POS staat voor Point of Sale. Simpel gezegd is dit het kassasysteem. Een algemene plek waar de verkoop plaatsvindt binnen de winkel, zoals de kassa of de toonbank. De POS bestaat onder andere uit: de kassasoftware, bonnenprinter, geldlade, bardcodescanner en PIN apparatuur.

POS - Point of Sale
WMS module

WMS

WMS staat voor Warehouse Management System. Binnen het WMS kunt u al uw bedrijfsprocessen welke binnen het magazijn gebruikt worden, vastleggen en automatiseren. Denk hierbij aan: pickinglijsten, voorraadcontrole, binnenmelden van nieuwe voorraad, etc.

Product configurator

De product configurator staat voor het kunnen samenstellen van een product. Door middel van vooraf ingegeven vragen en antwoorden is het mogelijk om erg simpel door een zelf samen te stellen product heen te lopen. Elk antwoord heeft zijn bijbehorende prijs, levertijd en voorraad, waardoor het erg simpel is om het product samen te stellen, maar ook om het te onderhouden.

Product configurator in de winkel
Configuratie Builder - eenvoudig en efficient artikelen beheren

Configuratie Builder

Binnen de product configurator van iONE kunt u eenvoudig en efficiënt uw artikelen beheren. Door middel van een drag-and-drop systeem kunt u makkelijk gelaagde artikelen aanmaken en beheren. Dit resulteert in een foutloze verkooporderinvoer, want uw verkopers worden namelijk door middel van een ‘vraag-en-antwoord spel’ door de producten geen geleid.

CRM

CRM staat voor Custom Relationship Management. Een wat eenvoudigere benaming is Klantbeheer. In het CRM is het mogelijk om alle mogelijke klantgegevens vast te leggen. Binnen het ERP systeem kunt u ook per klant terugvinden welke offertes, orders en facturen er gemaakt zijn voor de desbetreffende klant. Verder kunt u o.a. de volgende gegevens vastleggen: adresgegevens, e-mail, meerdere leveradressen en bezoekadressen, betalingscondities en service verleningen/documentatie.

CRM - Custom Relationship Management
VPN - Virtual Private Network

VPN

VPN is een afkorting voor Virtueel Particulier Netwerk of in het Engels Virtual Private Network.  Een VPN zorgt ervoor dat een computer die zich buiten het zakelijke netwerk bevindt, verbinding kan leggen met het interne netwerk alsof de computer wel binnen de kantoormuren staat en toegang heeft tot bestanden, applicaties en printers.

VPS

Met een VPS wordt een Virtual Private Server bedoeld. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere, virtuele servers, welke ook via ‘de Cloud’ te benaderen zijn. Het voordeel van een VPS is dat er een klein stukje ruimte op de server wordt gehuurd, waardoor er niet persé een duurdere, grote fysieke server afgenomen dient te worden. Ook is het erg makkelijk om de capaciteit op te schalen van een VPS.

Een VPS wordt vaak gebruikt voor de hosting van webshops en voor het ‘draaien’ van 1 tot 2 programma’s. De VPS omgeving draait los van de rest van de VPS’en op de server. Hierdoor is een VPS geheel onafhankelijk, en dus ‘Private’.

VPS - Virtual Private Server
Render Morten stoel

Renders

Een render staat voor een digitale foto. Aan de hand van een 3D model van een meubel kan er een haarscherpe digitale foto worden geproduceerd, welke net zoveel beleving en energie heeft als een realistisch meubel en die bijzonder waarheidsgetrouw is. Met renders produceer je dus digitale foto's van meubels, zonder dat deze meubels ook daadwerkelijk aanwezig dienen te zijn.

SSR

Single Source Retailing; een term die ontstaan is binnen het Colijn IT team en treffend is voor de ontwikkelfilosofie die wij aanhangen. Dit is de filosofie dat applicatie en data zoveel mogelijk generiek worden opgezet zodat het kan dienen als enkele centrale bron die een breed scala aan andere applicaties en toepassingen voedt.

Single Source Retailing

Wat kunnen wij voor u doen?

Zullen we bespreken hoe uw bedrijf versterkt kan worden door onze oplossingen?

Personal Info

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden