Snelle vraag?

Snelle vraag

Vul hieronder uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Personal Info

Contactdata

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden

De magische woorden binnen automatiseringssystemen

Wanneer we het over automatiseringssystemen en bedrijfssoftware hebben, worden er veel afkortingen en termen gebruikt die niet bij iederen bekend zijn. Wat wordt er bijvoorbeeld precies bedoeld met een PIM systeem, wat is WMS en waar staat SSR voor? Dit infostuk beantwoordt deze vragen en geeft uitleg waar deze, en andere, termen voor staan en waar ze voor gebruikt worden.

IT

Informatie Technologie is een vakgebied wat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.

Colijn IT bedrijfssoftware
ERP software

ERP

Letterlijk betekent ERP Enterprise Resource Planning, waarmee in de regel een computerprogramma of software wordt bedoeld welke binnen organisaties ondersteuning biedt aan alle processen binnen het bedrijf.

PIM

PIM staat voor Product Information Management. In een PIM systeem kunt u uw artikelen vastleggen met alle informatie die daarbij komt kijken. Simpel gezegd gaat het hier om artikelbeheer.

De volgende artikelinformatie zou u hierin onnder andere kunnen vastleggen: productomschrijvingen, afbeeldingen, afmetingen, voorraad, leveranciers, barcodes, prijzen, levertijd(en) en omzetgroepen.

Product Information Management - PIM
EDI - Electronic Data Interchange

EDI

Electronic Data Interchange is een standaard voor de elektrische uitwisseling van bepaalde bedrijfsdocumenten. In het geval van automatisering binnen de wonenbranche gaat het dus om een standaard welke gebruikt wordt vanuit de leverancier naar de winkelier en andersom. Hierdoor kan er simpel met elkaar elektronisch worden gecommuniceerd zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Denk hierbij aan inkooporders en de nieuwste catalogus van de leverancier, welke u dan met 1 druk op de knop in iONE kunt importeren.

POS

POS staat voor Point of Sale. Simpel gezegd is dit het kassasysteem. Een algemene plek waar de verkoop plaatsvindt binnen de winkel, zoals de kassa of de toonbank. De POS bestaat onder andere uit: de kassasoftware, bonnenprinter, geldlade, bardcodescanner en PIN apparatuur.

POS - Point of Sale
WMS module

WMS

WMS staat voor Warehouse Management System. Binnen het WMS kunt u al uw bedrijfsprocessen welke binnen het magazijn gebruikt worden, vastleggen en automatiseren. Denk hierbij aan: pickinglijsten, voorraadcontrole, binnenmelden van nieuwe voorraad, etc.

Product configurator

De product configurator staat voor het kunnen samenstellen van een product. Door middel van vooraf ingegeven vragen en antwoorden is het mogelijk om erg simpel door een zelf samen te stellen product heen te lopen. Elk antwoord heeft zijn bijbehorende prijs, levertijd en voorraad, waardoor het erg simpel is om het product samen te stellen, maar ook om het te onderhouden.

Product configurator in de winkel
Configuratie Builder - eenvoudig en efficient artikelen beheren

Configuratie Builder

Binnen de product configurator van iONE kunt u eenvoudig en efficiënt uw artikelen beheren. Door middel van een drag-and-drop systeem kunt u makkelijk gelaagde artikelen aanmaken en beheren. Dit resulteert in een foutloze verkooporderinvoer, want uw verkopers worden namelijk door middel van een ‘vraag-en-antwoord spel’ door de producten geen geleid.

CRM

CRM staat voor Custom Relationship Management. Een wat eenvoudigere benaming is Klantbeheer. In het CRM is het mogelijk om alle mogelijke klantgegevens vast te leggen. Binnen het ERP systeem kunt u ook per klant terugvinden welke offertes, orders en facturen er gemaakt zijn voor de desbetreffende klant. Verder kunt u o.a. de volgende gegevens vastleggen: adresgegevens, e-mail, meerdere leveradressen en bezoekadressen, betalingscondities en service verleningen/documentatie.

CRM - Custom Relationship Management
VPN - Virtual Private Network

VPN

VPN is een afkorting voor Virtueel Particulier Netwerk of in het Engels Virtual Private Network.  Een VPN zorgt ervoor dat een computer die zich buiten het zakelijke netwerk bevindt, verbinding kan leggen met het interne netwerk alsof de computer wel binnen de kantoormuren staat en toegang heeft tot bestanden, applicaties en printers.

VPS

Met een VPS wordt een Virtual Private Server bedoeld. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere, virtuele servers, welke ook via ‘de Cloud’ te benaderen zijn. Het voordeel van een VPS is dat er een klein stukje ruimte op de server wordt gehuurd, waardoor er niet persé een duurdere, grote fysieke server afgenomen dient te worden. Ook is het erg makkelijk om de capaciteit op te schalen van een VPS.

Een VPS wordt vaak gebruikt voor de hosting van webshops en voor het ‘draaien’ van 1 tot 2 programma’s. De VPS omgeving draait los van de rest van de VPS’en op de server. Hierdoor is een VPS geheel onafhankelijk, en dus ‘Private’.

VPS - Virtual Private Server
Render Morten stoel

Renders

Een render staat voor een digitale foto. Aan de hand van een 3D model van een meubel kan er een haarscherpe digitale foto worden geproduceerd, welke net zoveel beleving en energie heeft als een realistisch meubel en die bijzonder waarheidsgetrouw is. Met renders produceer je dus digitale foto's van meubels, zonder dat deze meubels ook daadwerkelijk aanwezig dienen te zijn.

SSR

Single Source Retailing; een term die ontstaan is binnen het Colijn IT team en treffend is voor de ontwikkelfilosofie die wij aanhangen. Dit is de filosofie dat applicatie en data zoveel mogelijk generiek worden opgezet zodat het kan dienen als enkele centrale bron die een breed scala aan andere applicaties en toepassingen voedt.

Single Source Retailing
API - Application Programming Interface

API

Een API, Application Programming Interface, dient als een interface tussen verschillende software applicaties, waardoor softwareprogramma's onderling met elkaar kunnen communiceren. De gebruikte code in de API zorgt ervoor dat beide programma's elkaar toegang tot een bepaald stuk informatie of een functionaliteit geven, zonder dat ontwikkelaars moeten weten hoe het andere programma precies werkt. Het mooie van een API is dat deze op de achtergrond werkt en geruisloos communiceert zonder dat de bezoeker van een website of de gebruiker van een softwarepakket dit merkt.

HTTPS

HTTPS is een afkorting van HyperText Transfer Protocol Secure en een uitbreiding op het HTTP protocol. Het doel hiervan is een veilige uitwisseling van gegevens; gegevens die bijvoorbeeld op een website ingevoerd en verstuurd worden, worden in een HTTPS omgeving namelijk versleuteld, waardoor het voor iemand die probeert af te luisteren onmogelijk zou moeten zijn om inzage te krijgen in verstuurde gegevens. Dit in tegenstelling tot HTTP verkeer, wat verstuurd wordt als onversleutelde tekst en direct uit te lezen valt wanneer het onderschept wordt.

HTTPS - veilig online winkelen
SLA - Service Level Agreement

SLA

SLA staat voor Service Level Agreement, of in het Nederlands Serviceniveau Overeenkomst. Een Service Level Agreement is een contract tussen een leverancier en een klant waarin de voorwaarden staan beschreven van het te leveren product of dienst. Dit is meestal een schriftelijke overeenkomst en hierin staan ook, naast de beschrijving van het te leveren product of dienst, de rechten en plichten van zowel de leverancier, of aanbieder, en de klant, of afnemer.

SEO

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization en, zoals de naam al zegt, betekent dit het optimaliseren van websites voor zoekmachineresultaten. Het gaat hierbij om de organische zoekresultaten in zoekmachines, niet de advertenties waarvoor betaald wordt. Door het verbeteren van interne en externe factoren, zoals techniek en content, en het gebruik van relevante zoekwoorden verbeter je de SEO van een website en daarmee de plaats, of ranking, waarop deze verschijnt in de resultaten in de zoekmachine.

SEO - Search Engine Optimization
SEA - Search Engine Advertising

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising en is daarmee het tegenovergestelde van SEO. Is het geval van SEA wordt er advertentieruimte ingekocht boven of onder de organische zoekresultaten in een zoekmachine. Er wordt betaald per klik, dus per afgeleverde bezoeker. De zoekmachineadvertenties, of gesponsorde zoekresultaten, zijn gekoppeld aan de zoekopdracht die ingegeven wordt en zijn daarmee relevant voor waar op dat moment naar gezocht wordt.

CMS

De afkorting CMS staat voor Content Management Systeem. Content management houdt het proces in van het creëeren, beheren en publiceren van content via een communicatiekanaal. Een CMS is de softwaretoepassing achter een website waarmee content, of de inhoud van de website, op een eenvoudige manier beheerd kan worden. Bij de meeste systemen is er niet of nauwelijks kennis vereist van HTML, omdat pagina's in een soort tekstverwerker opgezet kunnen worden. Een voordeel van een CMS is dat het onderhouden van een website eenvoudiger wordt, waarbij ook mensen zonder technische kennis de inhoud aan kunnen passen.

CMS - Content Management System
SSL - Secure Sockets Layer

SSL

SSL, Secure Sockets Layer, is een encryptie-protocol die de verbinding tussen een server en een internet browser beveiligt. Er wordt feitelijk een beveiligde laag of 'layer' geplaatst tussen de server en de internet browser die de gegevens beveiligd. Zo kunnen gegevens zoals login- en betalingsgegevens veilig ingevoerd worden op websites zonder tussenkomst van externe systemen die deze gegevens willen onderscheppen. Een SSL certificaat moet door de eigenaar van de website aangevraagd worden bij een certificaatauthoriteit.

FTP

FTP is een afkorting van File Transfer Protocol en wordt gebruikt voor het uploaden van bestanden naar een website. Het protocol vergemakkelijkt de uitwisseling van bestanden, omdat een aantal handelingen, die tussen verschillende besturingssystemen vaak verschillen, gestandaardiseerd worden. Nadat een FTP verbinding opgezet is, kunnen bestanden van over de hele wereld uitgewisseld worden.

FTP - File Transfer Protocol
VR - Virtual Reality, toepassingen voor de woonbranche

VR

VR, of Virtual Reality, is een computer gegenereerde omgeving die met een speciale VR bril te bekijken is. Met de VR bril ervaar je een levensechte ervaring, vaak interactief en waar het mogelijk is om de omgeving te verkennen en te manipuleren. De mogelijkheden en toepassingen van virtual reality zijn eindeloos en ook in de woonbranche beginnen VR en AR toepassingen zich te ontwikkelen. Wanneer we bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van 3D objecten van meubels in een virtual of augmented reality omgeving kunnen we consumenten een compleet nieuwe winkelervaring bieden.

AR

Augmented reality, of AR, is een technologie die de virtuele wereld en de realiteit met elkaar verbindt. Digitale content wordt toegevoegd aan de realiteit. De eigen omgeving blijft zichtbaar en de digitale of virtuele content wordt hieraan toegevoegd. Waar bij virtual reality een complete virtuele omgeving gecreëerd wordt, wordt bij augmented reality de werkelijke wereld verrijkt met virtuele content. Binnen de woonbranche is een goed voorbeeld dat consumenten de mogelijkheid hebben om een (virtueel) meubel, of een 3D model, te plaatsen in de eigen woning, bijvoorbeeld om te kijken of het past in de ruimte.

AR - Augmented Reality, toepassingen voor de woonbranche

Wat kunnen wij voor u doen?

Zullen we bespreken hoe uw bedrijf versterkt kan worden door onze oplossingen?

Personal Info

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden